zaterdag 26 november 2011

rustige zaterdag

Wat heerlijk, zo'n rustige zaterdag...

Vanmorgen maakten Klaas en ik samen een lekker ontbijtje klaar voor de Mannen van de Motorclub. Ze hadden een reünie gepland van de motorvakantie die ze onlangs in Frankrijk samen genoten. Er waren veel gesprekken gevoerd en de mannen wilden dit contact wat voortzetten. Vanmorgen onder het ontbijt mocht ik ervan meegenieten. Gaaf, mannen die eerlijk zijn en in hun hart laten kijken..

Nu zijn de mannen aan het touren en heb ik alle tijd van de wereld om eens datgene te lezen wat nog gelezen moet / mag worden. Zo las ik het blad Herstel, waarop ik sinds enkele jaren geabonneerd ben. Het begint met een artikel van Jan Pool, die ik onlangs op de Vrij Zijn dagen heb gehoord. Ik weet dat Jan op dit moment lezingen houdt op de mannenconferentie in Bantega en ik ken een aantal mannen die daar zijn. Dus neem ik eerst even de tijd om voor hen te bidden..

Dan lees ik een artikel met voors en tegens van internetgebruik. Ik bedenk dat er in de afgelopen - zeg maar - vijf jaar, best heel wat gebeurd is via Het Net, aan contacten en 'verbindingen'. Natuurlijk zijn er valkuilen en gevaren aan, maar ik ben blij met alle positieve dingen die eruit zijn voortgekomen.

Ik lees over mensen die het op hun hart hebben om in een winkelcentrum te gaan bidden voor genezing. Gaaf, daar hadden we het vanmorgen ook nog over. Het gebeurt bijzonder vaak dat mensen met beenlengteverschil genezing ontvangen, maar men is voorzichtig geworden in het benoemen ervan als 'aangegroeide benen'. Grappig, want jaren geleden is er voor mij gebeden toen ik veel last van mijn rug had door een instabiel bekken. Ik zei altijd: "God heeft mijn been niet laten groeien, maar Hij heeft mijn bekken recht gezet". Wat bleek echter enige tijd later bij mijn jaarlijkse test op de sportschool? Ik was 2 cm. langer dan daarvoor. Nu kom ik daar al jaren en ik ben me bewust dat ik vanaf de middelbare school 1.74 was. Dat stond ook in mijn paspoort. Ik geloof dat ik mag vast stellen dat bij mensen die ouder dan 50 zijn er eerder wat aan lengte afgaat dan dat er bij komt...
Ik vond het dan ook geweldig dat ik mijn fysiotherapeute - die na 3x opnieuw meten constateerde dat er geen vergissing gemaakt werd - erop kon wijzen dat er maar één verklaring voor kon zijn: Na die keer dat er gebeden was voor mijn rugklachten - die vanaf dat moment ook verdwenen waren - is mijn lengte met 2 cm. toegenomen. Dat kan alleen God gedaan hebben!

Ik lees nog veel meer mooie dingen, ook in het nieuwe Vrij Zijn Magazine dat ik vandaag in de bus kreeg..

Lezen..
Heerlijk! Interessant! Leerzaam!
Ik krijg er nooit genoeg van...

1 opmerking:

  1. Ik had het gezicht van die fysiotherapeute wel willen zien eigenlijk.
    Ik denk dat ze erg verbaasd was dat de meting niet leek te kloppen.
    En wat mooi dat je dan kunt vertellen dat God Zijn aandeel hierin heeft.

    BeantwoordenVerwijderen