woensdag 16 november 2011

GOD = REDDER

God is REDDER,

Een Redder die als visie, als missie, als doel heeft:
REDDEN.

Hij verlangt ernaar iedereen te redden.
Het is ook zijn passie.
Hij wil niet dat iemand verloren gaat.

Helaas zijn er mensen die zeggen:
Ik red mezelf wel.

Zonde..

3 opmerkingen:

 1. En als je dan jezelf al die jaren zelf hebt moeten redden, omdat ondanks dat God mensen op je weg stuurde niemand ooit werkelijk zo ingreep dat het veilig werd...

  Hoe leer je dan te vertrouwen op God in die mate dat je Hem Zijn werk in jou durft te laat verrichten?

  Ik denk dat als ik kijk naar de verhalen van mensen met wie ik gesproken heb, maar ook naar mijn eigen ervaringen, dat de beschadigingen die we opgelopen hebben ons beeld van God als redder beschadigd heeft.

  Het beeld van God de Vader(die ons beschermd, maar ook red) is voor velen van ons volgens mij ernstig beschadigd.

  Ik hoop dat ikzelf, maar ook de andere mensen bij wie dit beeld zo beschadigd is, mogen ervaren dat God werkelijk de redder is en dat Hij onze Hemelse Vader is bij wie wij veilig zijn en die in weinig lijkt op hetgeen wij van onze aardse vader kennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Lena: Ja, helaas hebben mensen vaak het beeld van God besmeurd en zijn anderen daardoor bij de kerk en soms ook bij God weggelopen.. Ik heb daar vaker over geschreven op mijn vorige blog, maar wil opnieuw uitspreken dat wij als christenen daar schuldig aan zijn! Wat we kunnen doen? Mensen daar erkenning voor geven, onze oprechte verontschuldigingen (plaatsvervangend) aanbieden en beschikbaar zijn om ingezet te worden in Gods Koninkrijk om mensen tot heling, herstel en intimiteit met God te brengen waar mogelijk.. Ik wil me - met mijn eigen onvolmaaktheid - daar graag voor laten gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen