donderdag 29 december 2011

De vrouw met zelfvertrouwen..

Weer een mooi boek gelezen….
Een tijdje geleden was ik zo gelukkig dat ik op Marktplaats een setje van 8 boeken van Joyce Meyer op de kop kon tikken. Nou ja, eigenlijk seinde ik mijn kinderen in en vroeg of ze nog een verjaardagskadootje zochten ;-)
Ik kreeg ze alle acht, met een mooi gedicht erbij en voor de gezelligheid hadden ze  alle acht verstopt in de kamer. Ik kreeg als hint van elk verstopplekje een macro-fotootje, dus dat was zoeken geblazen.
Nu mag ik Joyce gewoon heel graag, ik vind dat ze de dingen recht voor de raap zegt, dat ze eerlijk is en zich er niet voor schaamt om haar eigen fouten te vertellen, zodat anderen daarvan mee kunnen leren.  En bovendien heeft ze een humoristische manier van praten en schrijven.
Ik moet zeggen dat dit boek nog niet eens zo hoog op mijn prioriteitenlijstje stond toen ik de titel las, want ik dacht dat ik op dat gebied al heel wat geleerd had ;-). Kennelijk was het nu de goede tijd voor dit boek, want ik verslind hem! En ik denk dat zoveel mensen er wat aan kunnen hebben, want het moedigt je echt aan om alles in te zetten wat God voor je klaar heeft liggen.. Om alle blokkades uit de weg te ruimen.. Om vrijmoedig die plek in te nemen die God voor jou had bedacht.. Zonder angst van wat mensen van je denken of vinden..
Ik vind dat niemand de dingen moet gaan doen die niet bij hem of haar passen, die misschien dan wel door mensen op je pad gebracht zijn, maar wat niet Gods bedoeling is.. Ik vind het jammer als mensen energie kwijt raken aan dingen die ze niet hebben of kunnen, terwijl ze iets moois en zinvols zouden kunnen opbouwen als ze aan het werk gingen met de gaven en talenten die ze wel hebben gekregen.
En.. waarom zouden we ons laten tegenhouden om onze Eigen Speciale Aardigheden te gebruiken? We hoeven toch niet allemaal hetzelfde te zijn, dan wordt de wereld saai. Als je nu eens nergens bang voor zou zijn, je zou je niet schamen, je zou niet bang zijn voor kritiek, je zou je er niets van aantrekken wat mensen ervan vinden,…  wat zou jij dan willen doen in Gods koninkrijk met de dingen die God specifiek in jou gelegd heeft?
Ik zou ervoor willen gaan….!
En dan niet met verkeerde motieven.. Niet voor de eigen eer en glorie, niet omdat ik iets zo goed zou kunnen, want de grap is dat al die dingen niet tot zijn recht komen als ik het vanuit mijn ikje ga doen. Maar wanneer ik weet dat God iets in mij gelegd heeft en dat Hij die in me woont met mij samenwerkt… Wanneer ik me realiseer dat ik mijn hoofd rustig boven het maaiveld uit mag steken als dat met Gods plan in overeenstemming is… Wanneer ik me bewust word dat dat gehoorzaamheid is, omdat Hij van me vraagt met mijn gaven en talenten aan het werk te gaan voor en met Hem…
Ik moet zeggen, er begint van alles te tintelen als ik daarover nadenk...
Wauw.. wat een spannend nieuw jaar kan dat worden!

1 opmerking:

 1. Dag Hinke,

  Onlangs kreeg ik de tekst 'Je bent geweldig' van Nelson Mandela onder ogen:

  ***

  Onze grootste angst is niet dat we onvolmaakt zijn.
  Onze grootste angst is dat we mateloos krachtig zijn.

  Het is ons Licht, niet onze schaduw, die ons het meest beangstigt.
  We vragen onszelf: “Wie ben ik om briljant te zijn, prachtig, talentvol, fantastisch?”
  Maar wie ben jij om dat niet te zijn?
  Je bent een kind van God.

  Je onbelangrijk voordoen, bewijst de wereld geen dienst.
  Er is niets verlichts aan je klein te maken,
  opdat andere mensen zich bij jou niet onzeker zullen voelen.
  We zijn allemaal bedoeld om te stralen als kinderen.
  We zijn allemaal geboren om de glorie van God die in ons is, te openbaren.

  Die is niet alleen maar in sommige van ons, die is in iedereen!
  En als wij ons Licht laten stralen,
  geven we onbewust andere mensen toestemming hetzelfde te doen.
  Als wij van onze eigen angst bevrijd zijn,
  bevrijdt onze aanwezigheid vanzelf anderen.

  ***

  Gebruik je talenten tot eer van God!

  Groet,
  Astrid

  BeantwoordenVerwijderen