donderdag 27 oktober 2011

Oude blog en meer..

Mijn oude weblog is weer voor een deel zichtbaar, nu in een layout die ik niet bedacht heb, en alleen de laatste berichten zonder plaatjes.. Nou ja, wie weet krijg ik nog eens toegang tot alle archieven. Eigenlijk ben ik nu wel heel blij dat ik de logjes van de eerste vier jaar heb laten afdrukken in vier boeken. Niet dat ik ze ooit weer heb gelezen, maar dat is meer het idee: Het is er nog.

Inmiddels is deze blogspot me al wat vertrouwder geworden, dus we gaan maar gewoon op deze voet voort.

In de afgelopen week heb ik zelf op de EMDR cursus een sessie ondergaan*. Item: als ik gierende remmen van auto's hoor krijg ik plotseling verkrampte spieren en hou ik mijn adem in van schrik. Niet zo gek, als je bedenkt dat ik zelf ooit een kop-staartbotsing heb gehad en dat er regelmatig voor ons huis iets gebeurt. (Waaronder het feit dat er zolang wij hier wonen drie keer een auto rechtdoor is gereden, recht op de sloot af voor ons huis.
Ik vond het heel bijzonder om mee te maken, welke associaties er in je brein gelegd worden.

Vanavond was de testcase: ik hoorde gierende remmen...
En ja, ik schrok en schoot meteen omhoog voor het raam om te kijken wat er aan de hand was. Helaas, de kat van de overburen heeft het er niet levend afgebracht.

Nu nog bedenken of en zo ja, hoe de EMDR geholpen heeft..* Wel bijzonder, hoe de conferenties van Jim Wilder, het boek van Michelle van Dusseldorp en het focussen van IFT nu weer bij elkaar lijken te komen in deze opleiding..

3 opmerkingen:

 1. Hallo Hinke,
  Ook jou blog is verhuisd.
  Die van ons ook.

  Ik had dus heel wat bij te lezen. Mooi hoor. Zo'n weekend met de dames. Is echt een mooi weekend geworden. Dat heeft voor jullie B&B ook een meerwaarde.

  Ik graag weer lezen in ieder geval.
  Groetjes Gertiena

  www.smarties.gertienaskroost.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hallo Hinke,

  ik zoek een blogje 2011? waarin je een verwijzing doet naar een site. kun je me via de mail even helpen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Is goed maar ik ken meerdere vrouwen die Ellie heten... Meld je maar even op hinke.smit@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen