zaterdag 8 oktober 2011

B&B of...?

Dat was gaaf…
Een groepje vriendinnen had een tijdje geleden al eens gezegd dat ze graag een keertje wilden komen in de B&B, om er even als vriendinnen tussen uit te zijn, te investeren in hun vriendschap, maar ook in het geloof. Of ze bij ons terecht konden en of ik dan ook iets inhoudelijks met ze wilde doen.
Dat leek me een leuke uitdaging, temeer daar het mocht gaan over het beeld van God als Vader en Gods (liefdevolle) Vaderhart.

De ontvangst was vrijdagavond, met een kopje koffie en wat zelfgebakken lekkers erbij. In dit geval Gevuld Speculaas. (Recept volgt..)


We deden een ontspannend en verkennend spel, zoiets als Kaarten op tafel, maar dan op-maat-gemaakt en afgestemd op hun onderwerp.

Vervolgens was er een zoldermoment, waarbij we stil waren en nadachten over de heiligheid van God.

Het laatste deel van de avond waren de vriendinnen onder elkaar, waarbij ze nog een lekker drankje kregen.

Zaterdagmorgen hadden ze een stille-tijd-opdracht op zolder vóór het ontbijt: ‘Lees eens in het Bijbelboek Efeze en bedenk wat God jou daarin wil zeggen over zijn vaderliefde’. Ik had intussen de tijd om een uitgebreid ontbijt voor te bereiden.

Na het eten was er een interactief gedeelte over het genoemde onderwerp. De vrouwen kregen nog een persoonlijk A-4 tje waarover ze mochten nadenken en vervolgens mochten ze (op een creatieve manier) een liefdesbrief aan God schrijven of tekenen of schilderen..
We sloten af met een gevarieerde lunch.
(En alles wat over is? Dat gaat morgen mee naar het Inloophuis!)
Nu had ik al een tijdje het idee om te stoppen met de B&B, ook omdat ik een paar vervelende ervaringen heb opgedaan.

En EIGENLIJK heb ik al vanaf het begin het verlangen - in de eerste plaats - om een plek te creëren voor mensen die er even tussen uit willen, mensen die tijd willen nemen om dicht bij God te zijn of zich te bezinnen op de rest van hun leven. Of ook voor mensen met een burn-out of spanningen in het huwelijk die even een Time-Out willen nemen.

Nu ga ik er echt ernstig over nadenken hoe ik verder wil.
Tijd om eens naar een klooster te gaan om me te bezinnen?

4 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mooi om te lezen dat er zo sterk de behoefte is om het geloof te delen als vrienden onder elkaar en dat zo'n B&B moment de faciliteiten biedt om aan hun relatie en geloof te bouwen.

  Het idee van het klooster waar je naartoe zou kunnen gaan lijkt me mooi, maar je hebt een pracht van een omgeving...is dat niet ook een beetje jouw "klooster"?
  God is bij ons wáár we ook zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi idee! Heb gelijk zin om dit met wat vriendinnen te gaan doen.
  Ben je hier nog verder mee gegaan? Of bestaat de mogelijkheid er nog om dit te doen in je B&B?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Henriëtte: Dat kan nog, maar we denken erover om er nog wat meer mee te gaan doen in de toekomst. Alleen hoe en wat? Neem maar contact op om er eens over na te denken samen...

  BeantwoordenVerwijderen