woensdag 3 juli 2013

Vakantie-verslag

De zomer gaat nu echt beginnen - zeggen ze - en terwijl de meeste mensen nu vakantie gaan vieren, zijn wij net terug. Zoals niet ongebruikelijk is bij ons, liep het allemaal wat anders dan we gepland hadden. We hadden een vakantie vol akkefietjes.


Dat begon al toen we nog maar net op weg waren met camper & caravan (onze slaapkamer). We hoorden het geluid van openslaande achterdeuren en wat gekletter. En ja, het houten dienblad was uit de camper gevallen, en de caravan had hem in stukken gereden. Toch maar even gestopt om netjes de restanten van de weg te rapen.

Aangekomen op onze eerste koffiestop, bleek dat we het deksel van de disselbak verloren waren. Gewoon, losgerukt en weggewaaid...
Nog even verder, op een camping in Drenthe aangekomen, wilden we ons installeren en vroeg husbie of ik misschien wist waar zijn tas terecht was gekomen. Nu heb ik door jarenlange ervaring geleerd dat het beter is wanneer we beiden onze eigen verantwoordelijkheden nemen qua taspakken, dus ik had oprecht geen idee. "Dan ben ik bang dat die nog thuis staat', klonk het verbouwereerd.
We zagen er beiden de humor wel van in, en in plaats van de omgeving daar wat rond te rijden, namen we dezelfde route retour, want wie weet, misschien zagen we nog ergens een verdwaald disselbakdeksel onderweg.. (Not)
Ik zal maar eerlijk hieraan toevoegen dat ik ook nog was vergeten langs het wasrekje op de logeerkamer te lopen, om wat shirtjes mee te nemen die ik echt dacht nodig te hebben..


Het weekend verliep verder redelijk probleemloos. De dagen daarna brachten we door in Friesland, op een boerencamping langs de waterkant, waarbij we twee dagen gevaren hebben in een gehuurde sloep. Grappig, dat we eerst een bootje zagen liggen bij het verhuurbedrijf met de naam van onze 2e dochter, maar dat later bleek dat de boot die ons werd getoond de naam van onze oudste dochter droeg. We hebben heerlijk weer gehad die dagen.


Aan het eind van de week, toen het kouder was en regende, besloten we te verkassen naar het midden van het land, maar bij Kampen besloot de camper ermee te stoppen. De ANWB kon ons niet op gang helpen en dus werden we met een bergingsbedrijf terug naar huis gebracht.


He bah, wat naar ;-) Nu konden we niet nog een week in de regen op een nat grasveld staan en moesten we noodgedwongen een alternatief zoeken. We hebben nog gezellig een weekend met vrienden doorgebracht en kozen een Last Minute van een bekend park in de Belgische Ardennen.


Enfin, we hebben genoten van de rust, de tijd samen, het lekker even weg zijn. We kunnen er weer tegen!

1 opmerking:

  1. Wow, hier kun je een heel verhaal over schrijven. Wel sneu, sommige dingen hoor. Maar net wat je zegt: lekker even weg zijn, de tijd samen is heel erg waardevol.

    BeantwoordenVerwijderen