zaterdag 25 februari 2012

Upnieuw Update

Druk weekje gehad, maar wel heel fijn.
Dinsdag, woensdag en donderdag gewerkt, donderdagavond mocht ik in Winschoten aan een groep vrouwen (24-86 jr.) vertellen over het onderwerp Een vrouw naar Gods hart. Voor het eerst niet een helemaal uitgeschreven verhaal, maar alleen een kapstok. Wat me heel goed is bevallen.. Zo kun je veel spontaner vertellen wat je op je hart hebt. Bovendien is het niet zo’n punt als je iets vergeet wat je eigenlijk wel wilde zeggen en dat er iets tussen komt wat ongepland was. En.. ja, er is zo meer ruimte voor de Geest om me te leiden..

Vrijdag naar mijn jarige vader die 81 werd en onderweg nog een gesprek, zaterdag (vandaag) familiedag met mijn ouders, brussen en het verdere nageslacht en vanavond alweer de vijfde avond van de Marriage Course.

We hadden wat afmeldingen, dus het was een klein groepje, maar ook dat heeft voordelen. De cursisten van deze groep delen (geheel vrijwillig) graag de dingen die hen bezig houden met de anderen, en zo hebben we voor het eerst een vrij open gezelschap met meer contacten onderling dan we gewend zijn. Ze hebben zelfs De Grote Oefening bewaard om thuis te doen omdat ze/we wilden blijven praten met elkaar..

Er zijn cursisten die niet zoveel hebben met het item Ouders en Schoonouders, voor anderen is het juist heel heftig en herkenbaar. We hebben ook nu het basis gedeelte gecomprimeerd en voegen wat contextuele elementen toe, wat de cursus enigszins verdiept.
Voor ons fijn omdat het de tiende keer is,en dat tenminste een beetje variatie brengt.

Nog even, dan nemen we alweer afscheid van de mensen waar we dan net weer een beetje aan gewend zijn ;-) en waar we van zijn gaan houden. We mogen een tijdje met ze oplopen en vervolgens hopen we dat ze het geleerde in praktijk kunnen brengen en dat het gezegend wordt. En dragen we ze weer in gebed op aan God..

Het blijft mooi om dit te mogen doen. Fijn dat we na alles wat we zelf moesten leren het mogen inzetten in Gods Koninkrijk.

Nu ga ik mijn bedje opzoeken..
Morgen avondmaal vieren, en dienst doen in het Inloophuis..

2 opmerkingen:

  1. Hinke, waar is het Inloophuis precies?
    Ik heb het al twee keer gezocht en in de buurt rondgevraagd, maar niemand kan het me vertellen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is in de lunchroom van het ABC complex aan de Veenlustpassage, elke zondag tussen 16.30 en 19.15 uur. Welkom!

    BeantwoordenVerwijderen