vrijdag 30 december 2011

Epafrastaart en meer...

Oud en Nieuw vieren is bij ons niet echt een traditie. Soms Vaak bak ik appelbeignets en kniepertjes, maar omdat Klaas nogal eens dienst moet doen voor zijn praktijk én omdat de kinderen al een paar jaar hun eigen manier van Oudejaarsavond vieren hebben, zijn we soms gewoon met zijn tweetjes.
Zo niet dit jaar.

Mijn broer en schoonzus uit China zijn een paar dagen in Nederland (voordat ze naar wéer een trouwerij van één van hun kinderen in Canada gaan). Ze logeren bij ons en de rest van de familie - die hen ook wil ontmoeten - is ook uitgenodigd. We zijn grotendeels met zijn twaalven, maar af en toe kan het oplopen tot een man of twintig. Gezellig.

Ik had vandaag niet zoveel op de planning staan, dus ik wilde even lekker ouderwets kokkerellen.
Vanmorgen liep alles een beetje anders omdat er bezoek kwam en tja, dat is iemand met wie ik uren kan praten, dus dat was heel gezellig maar schoot niet echt op. Vervolgens deed ik boodschappen bij AH XL maar bij de kassa bleek dat ik geen portemonnee bij me had, dus snel naar huis en weer terug. Maar intussen was een vriendin gearriveerd met wie ik gezellig zou lunchen tussen de middag, wat we dan ook deden. Nadat de boodschappen - deels - opgeruimd waren.

Na de middag maakte ik dan de Epafrastaart, die we nu pas zondagmorgen kunnen eten, want hij moet een paar dagen staan voor het echte lekkerste effect. Dus voor morgen maar even een kwarktaart gemaakt.


Nee, het is geen schaal lasagne, maar Epafrastaart met geraspte witte chocola ;-)

En een grote pan met erwtensoep staat op het petroleumstelletje te sudderen. 



Voor de liefhebbers volgt hier het recept van de Epafrastaart:

Epafrastaart
1 pak wafels met poedersuiker
1 pakje kloppudding vanille
1 pakje kloppudding caramel
1 liter melk
2 pakjes slagroom (met wat klopvast)
1 pak bastognekoeken (evt. Duo)
1 reep chocola naar smaak

Bedek de bodem van een bakvorm met de wafels
Klop de saroma met de melk en meng dit met de geklopte slagroom.
Leg de helft van het puddingmengsel op de wafels
Bedek dit met een laag bastognekoeken (in kruimels)
Doe de andere helft van het puddingmengsel erop
Rasp een reep chocola eroverheen en..
stop dit geheel een paar dagen in de koelkast!

3 opmerkingen:

  1. Dat lijkt me een verrukkelijke taart! Dank je wel dat je een volger bent geworden ( de 100e).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmmmm..... klinkt goed, misschien ga ik hem ook een keer proberen...
    Fijne jaarwisseling met je familie en een gezegend 2012....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ha, dat klinkt lekker en niet moeilijk te maken. En waarschijnlijk veel positieve reacties! Ik ga het ook eens proberen... Gr. Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen