woensdag 10 oktober 2012

Verslag zendingsreis EU-Roma

Voor het eerst op zendingsreis..
Dit is iets wat diep in mij al lang een verlangen was, maar ik had geen idée dat ik dat ooit echt zou gaan doen. Tot we begin 2012 hier in huis een voorlichtingsavond hadden van Stichting EU-Roma. Daar kwam bij ons beiden de gedachte: We gaan een keer mee!
En nu was het zover. We hadden al een kennismakingsmiddag gehad, maar nadien waren er nog wat wijzigingen in de groepssamenstelling gekomen. Het was dus ook wel een beetje spannend: Je zit met 8 mensen twee dagen in een busje om erheen te rijden, je trekt daar een aantal dagen met elkaar op en dan weer dezelfde reis terug. Hoe zou het gaan in de groep?
Maar vooral: Wat tref je daar aan en wat doet dat met je?

Vrijdag 28 september vertrekken we al vroeg, om een uur of zeven. We ontmoeten elkaar  in Oostwold, en na gezamenlijk gebed gaan we op weg. Eén van de reizigers is een Roemeense voorganger, die tijdelijk in Nederland heeft gewerkt vanwege de slechte financiële omstandigheden in zijn land. Ik was bang dat het wat problemen op het gebied van communicatie zou geven, maar dankzij zijn altfluit komt dat helemaal goed. Heel bijzonder, hoe je contact kunt hebben door liederen en muziek heen. Hij speelt vrijwel elke melodie van Opwekking, en aangezien we liedboekjes mee hebben, zingen we heel wat af onderweg.
We stoppen regelmatig voor een broodje, koffie en een sanitaire stop. Om 17.15 uur arriveren we in het pension waar we gaan overnachten, 20 km. vanaf Praag. We bekijken een filmpje van de vorige reis, eten samen en houden een dagsluiting. Daarna is het niet te laat bedtijd.


1 opmerking:

  1. Moedig, hoor! Een heel belevenis....en zeker zo'n 1e reis.

    BeantwoordenVerwijderen