woensdag 9 mei 2012

Zware tijden

Even een update, ditmaal vanaf een heerlijk vakantie plekje ergens midden in het land.

Ik heb vlak voor vertrek drie kuikens gezien, die uitgekomen waren, en ik hoop dat het goed met ze gaat en dat er nog wat bij komen. Gelukkig hebben we prima zaakwaarnemers, dus dat komt vast goed.

Ik had al een tijd het idee dat God me duidelijk maakte dat er storm op komst is.
Ik weet niet of dit de storm is, maar door alle GGZ toestanden staat er van alles op de kop. Was ik twee jaar geleden nog ontzettend blij dat ik de mogelijkheid kreeg dat mijn gesprekken vergoed zouden worden, nu is de kans groot dat ik de laatste anderhalf jaar Pro Deo heb gewerkt en dat er geen gesprekken meer vergoed gaan worden.

Ik laat het nog een beetje zakken en wacht geduldig af tot ik meer zekerheid heb, maar ik heb te doen met mijn collega's en met de cliënten die dan ook tussen wal en schip raken.

Dat het met de economie steeds slechter gaat is geen nieuws. Onze boekhouder vertelde dat hij er nog nooit zo somber over geweest is in zijn werkzame leven. En hij is niet zo jong meer..

Ik las laatst: ze kunnen alles van me afpakken, behalve mijn vrije keus hoe ik ermee omga.
Die hou ik er in!

Ook al heb ik Pro Deo gewerkt, dan heb ik dat met liefde voor God gedaan.
Maar hoe het verder moet is helemaal de vraag.
De B&B is er ook al niet meer..
Tijd voor nieuwe perspectieven?

We bidden en broeden.

En misschien moeten we er rekening mee houden dat het menens kan worden als we zingen: Neem mijn leven, laat het Heer toegewijd zijn aan uw eer.. en het vervolg daarvan..

6 opmerkingen:

 1. Ik snap je zorg. Dit vraagt een open luisterhouding naar God toe. Mag ik voor je bidden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gebed zou fijn zijn, vooral voor wijsheid hoe het verder moet.. Dank je!

   Verwijderen
 2. Het is idd het "tussen het wal en het schip" gevoel wat erg veel chaos brengt.
  Het enige wat we op dit moment kunnen doen is bidden en afwachten.

  Je hebt gelijk Hinke...ze kunnen je alles afpakken behalve je vrije keus.
  Ik moet denken aan het verhaal van Daniël die in een vreemd land woont en van alles voorgeschoteld krijgt aan eten, maar de keuze maakt om zijn eigen voedsel te blijven eten en drinken en hiermee dicht bij God te blijven.
  Ik vind de vergelijking ergens wel heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. in mijn gedachten voert een gelijksoortige strijd. enerzijds willen we natuurlijk betaald worden voor het werk dat we doen. anderzijds lijkt het in christelijke kringen bijna not done om iets betaald te nemen( in de zorg) en als dat wel al het geval is moet het voor weinig lijkt het wel. de bijbel zegt echter dat de arbeider zijn loon waard is. ook als we kijken naar de overheid komen steeds meer mensen in de verdrukking van hun eigen denken, maar ook daar mag er bijna niet meer betaald worden. alles moet snel en de therapie en de gesprekken moeten binnen een bepaalde termijn afgemaakt worden zodat de cliënt zo gauw mogelijk weer in het normale proces zit. alsof dat proces tegenwoordig nog zo normaal is. financieel gezien is er een trekken en duwen, maar de hulpverlener wordt er niet echt beter van persoonlijk.
  christelijke instellingen werken veelal op een andere manier dan de reguliere zorg, hier zit ook een spanningsveld wat me persoonlijk nogal irriteerd. we moeten natuurlijk professioneel zijn dat is iets wat ik persoonlijk ook belangrijk vindt, maar zijn we als christelike hulpverleners en instellingen niet enrom afhanbkelijk geworden van overheids gelden zoals PGB en AWBZ etc.. ? ik denk dat we soms ook gewoon moeten doen wat Gods weg is en dat is een eng poorrtje waneer het om finaciele middelen gaat. we beginnen vaak vanwege onze liefde voor God en mensen en al gauw worden we afhankelijk van deze gelden en moeten we voldoen aan lichten die gesteld worden tav deze gelden. in hoeverre mag een hulpverlener geld vragen? en in hoeverre moeten ons zo afhankelijk opstellen tov de overheid etc...? gewoon even wat gedachten van mij. ik geloof dat het niet gemakkelijk is op die rand te balanceren. ik wens je veel inzichten en hoe jij er mee om zult gaan. heb ik trouwens alle vertrouwen in hoor. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi, Inderdaad voors en tegens... Ik bid om wijsheid en wacht af!

   Verwijderen