woensdag 23 mei 2012

EMDR

Nadat we een heerlijk lang gezinsweekend op Terschelling hadden gehad, was gisteren mijn laatste dagje voor de cursus EMDR. En.. ik ben geslaagd! Ik ben heel blij dat ik deze opleiding heb gedaan, omdat ik gezien heb hoeveel je ermee kunt doen en hoe natuurlijk en efficient het werkt.

EMDR is niet alleen toe te passen voor mensen met trauma's, je kunt het ook gebruiken bij angsten en fobieën, bij burn-out en stress, bij chronische klachten, bij verslavingen en zelfs bij mensen die vanwege een TIA motorische storingen opgedaan hebben.

Zo vertelde de leraar over een vrouw die EMDR gebruikte bij de fysio-therapie, wat opvallende verbeteringen teweeg bracht. Een ander (ook met een TIA) deed Sudoku's op de computer, maar nadat ze de klikjes erbij gebruikte (en dus beide hersenhelften activeerde) kwam ze tot verrassend betere resultaten. Dat lijkt me goed nieuws!

Ik zie ernaar uit om deze therapievorm meer en meer te kunnen gaan toepassen!

3 opmerkingen:

  1. Van harte met het slagen voor je opleiding EMDR Hinke.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gefeliciteerd met je slagen voor je opleiding. EMDR is inderdaad heel nuttig maar is ook een hele aparte ervaring om het te ondergaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hartelijk gefeliciteerd Hinke!

    BeantwoordenVerwijderen