donderdag 5 februari 2015

Zo ben ik gewoon!

Opnieuw een boek van Ark media in de spotlights.
Zo ben ik gewoon! is een boek dat inzicht wil geven in de denkwereld van een kind met autisme. Het boek van Marike de Reuver en Karin den Hartog gaat over autisme thuis, op school en in de kerk.

Een kind met autisme denkt anders, reageert anders en verwoordt dingen anders dan andere kinderen. Soms zijn ze hypergevoelig of snel overprikkeld. Soms lukt het over en weer niet om op hetzelfde contactspoor te komen, waardoor er onbegrip en irritatie kan ontstaan.

Dit boek kan een mooi hulpmiddel zijn om iets meer te weten te komen hoe jouw kind, een kind in je familie- of vriendenkring, of een leerling op de school waar je werkt, kan denken.

Het boek beschrijft een heel aantal praktijkvoorbeelden, waarin duidelijk wordt gemaakt wat er in het kind omgaat. Soms is het heel logisch, soms is het onvoorstelbaar hoe verschillend de denkpatronen kunnen zijn.

Ik vond het absoluut verhelderend, al heb ik niet heel veel contact met kinderen met autisme. Aan het eind van elk hoofdstukje staan wat praktische tips, die vaak een herhaling zijn van wat eerder in het hoofdstuk al verteld is.

Wat mij betreft een heel praktisch en bruikbaar boekje voor wie te maken heeft met een kind met autisme!

1 opmerking: