donderdag 6 februari 2014

Terug van weg geweest

Ja, dank aan God voor een veilige reis en voor een geweldige week.
De indrukken tollen nog door mijn hoofd en het is niet voor te stellen dat we maar 8 dagen zijn weg geweest. ik heb het als veel groter ervaren en het was ook groter en meer...

Gelukkig had ik een reisdagboek mee waarin ik aantekeningen heb gemaakt. Deze zal ik alsnog in verslagvorm plaatsen, want dat lukte daar niet ivm heel minimale internetmogelijkheden.

Eerst een antwoord op een vraag die ik meerdere keren voorbij heb horen komen: Waarom ga je naar Rwanda om onderwijs te geven over het vaderhart van God?
Tja, omdat ik geroepen ben?

In 2013 is er een Eva-reis geweest naar Rwanda, zie link, en daar zijn vervolgcontacten ontstaan. Er kwam een uitnodiging om dit onderwijs te brengen en daar ben ik ook voor uitgenodigd. Vandaar..
Maar natuurlijk ben ik me bewust dat dit onderwijs ook heel goed zou zijn voor Nederland en gelukkig wordt dit hier ook gebracht. Denk aan de vele Vaderhartactiviteiten die er zijn als Kingly Expressions by Georginen en Koos Hartnack, zie link
Epafras avonden en weekenden, zie link
Vaderhartscholen, zie link.
of in Amsterdam, zie link.
en de activiteiten rond het Vaderhuis, zie link.

En ja, ik zou er heel wat voor over hebben als dit onderwijs bij ons in de gemeente gegeven kan worden!

Ik wil nog wel eens meer inhoudelijk schrijven waarom dit onderwijs zo belangrijk is en wat er anders is dan wat er meestal in kerken wordt verteld, maar dat komt later, eerst Rwanda.

1 opmerking:

 1. Fijn dat je weer heelhuids terug bent en het zo goed hebt gehad! Dank U Papa!!!
  Je had het even over de armoede (in je volgende stukje geloof ik)... Helemaal waar! Maar ik moest ineens denken aan wat ik gisteren via internet van sprekers van IHOP (International House of Prayer) in Kansas City hoorde, en daar wil ik je mee bemoedigen, want juist dát is wat je afgelopen periode gedaan hebt. Ik had er het volgende over op mijn facebook gezet:

  =====
  So much injustice in the world, terrible, but the greatest injustice... is BIBLE POVERTY!
  So much people, who are not able to read our beloved Bible, because they don't have one in their own language...

  http://www.ihopkc.org/onething/#asset/3F6737FB-42E2-AFFB-3FC0-46E0D8805D98/auto/true
  =====

  Neemt niet weg, dat materiële armoede, dat honger, dat welke vorm van ongerechtigheid dan ook, natuurlijk ook afschuwelijk zijn en dat het goed is om daaraan te doen wat in je mogelijkheden ligt!

  Liefs,
  Lianne

  BeantwoordenVerwijderen