zaterdag 31 maart 2012

update

Even een verslagje van de afgelopen week..
Vorige week zaterdag was het heel wat warmer dan vandaag. We waren gevraagd door de jeugd van de kerk of ze hier op de parkeerplaats een autowasdag mochten organiseren. Dat was geen probleem. Dank zij het prachtige weer was het een heel geslaagde dag, waar hard gewerkt is! Van 9.00 uur tot 16.00 uur is continue gepoetst, gewreven, gestofzuigd en gewassen. Er is een aardig bedragje verzameld voor de jongerenreis van mei a.s als ze met EU-Roma naar de Roma-zigeuners gaan. Een mooi initiatief!Deze week was het aanvankelijk nog heerlijk weer. We hebben zelfs al twee keer buiten gegeten. Weliswaar met een jas aan, maar toch.. We hebben onszelf verwend met een nieuwe terrasset, wat geen overbodige luxe was. Nu maar hopen dat het gauw weer zonnig en warm wordt.


Tussen de bedrijven door ben ik weer wat aan het haken geweest. Na een ketting van gehaakte kralen waren het nu eierwarmers, gevonden op de volgende blog: Zo mooi, zo leuk.


En deze week heb ik weer melk van de boerderij gehad om kwark en yoghurt te maken. Hier komt even een kleine reportage.
Nadat de melk is afgeroomd verhit ik alles in een pan tot 90 graden C. Dan even laten afkoelen. Een deel van de melk wordt gebruikt met wat Griekse yoghurt om yoghurt te maken, en door het andere deel gaat biologische karnemelk, waarna het in een afgesloten fles voor een paar dagen in de vensterbank wordt gezet. Er komt een verzurings- en verdikkingsproces op gang. Na 2 a 3 dagen kan de kwark in kaasdoek worden uitgelekt.Deze keer heb ik een deel van de verse kwark gemengd met de (slag)room
om er een kwarktaart van te maken. De eerste keer dat ik een kwarktaart maak van eigen kwark. Morgen zullen we weten hoe het smaakt!
Ik vergeet nog wat... Die eigenwijze kat van ons wordt steeds meer de baas is huis.. Zitten we een spelletje te scrabbelen, wil hij meedoen! Het begint ermee dat hij op een stoel klimt en met zijn poten het bord een zetje geeft, zodat het draait. Daar wordt hij al erg blij van...
Als hij dan de kans krijgt komt hij erbij zitten, en pakt een blokje uit de doos. Of hij gaat er gewoon pontificaal midden in zitten als hij aandacht wil.
Heb je de kinderen de deur uit... krijg je dat!En als we op het terras zitten komt hij er ook bij, al is het 'verdekt opgesteld'..

7 opmerkingen:

 1. Je boekt vooruitgang met de tolerantie van Cees de kat, Hinke!!! Hij mag zelfs op tafel blijven zitten voor een potje Scrabble. Prachtige tuinset en geniet vooral van al dat lekkers.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi plekje heeft hij gevonden in het riet!
  Misschien kan de kat wel lezen en praten...eens vragen misschien want misschien wil hij wel heel graag iets tegen jullie zeggen tijdens het scrabblen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Lena: Weet je wat ik denk dat hij wil zeggen? "Ik wil graag een beetje aandacht!" En dat mag, dan kriebelen we hem even of hij mag op schoot ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik ging vragen of poes heet tijgertje want hij gaat lijken op tijgertje wel is mooie poes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Lena: ja, hij is mooi he? Maar hij heet Keesje. En soms noemen we hem 'mafkeesje';-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ja ik vind mooi cindy zegt is tijger tekening gaat hij ook boos zijn en stom doen want hij gaat heten kees ook

  BeantwoordenVerwijderen