donderdag 8 maart 2012

Gezond leven..

Wat een heerlijke dag... het zonnetje schijnt in mijn gezicht, ik heb vanmorgen mijn sportmoment gehad, ben weer eens op de fiets erheen gereden, ik heb al vier nachten heerlijk geslapen...

Dat laatste is trouwens wel héél opvallend..
Nadat ik zondag besloten had: Ik ga een week niet op Facebook en Hyves, is het opmerkelijk rustig en vredig in mijn hoofd. De tussendoor-momentjes gebruik ik om in de Bijbel of een ander boek te lezen. Komende zaterdag heb ik een lezing op de Vrouwenspecial, over Dressed 4 the King. Ik weet zeker dat ik nu een aantal waardevolle dingen gelezen heb om te gebruiken die ik anders gemist zou hebben..
Maar bovenal: ik heb gewoon vier nachten achter elkaar goed geslapen!

Eigenlijk ook weer niet vreemd: als je overdag tijd neemt om je hoofd leeg te maken en dingen te laten zakken hoef je de nachten daar niet voor te gebruiken..

Eerlijk is eerlijk, ik heb vaak de gedachte gehad: éven achter de computer.. Mijn vinger gleed haast automatisch naar de knop onder 'favorieten' van FB & Hyves..
Maar ik had een krachtdadig wilsbesluit genomen: ik test het voor 1 week:
wat kost het me en wat levert het me op om er niet op te gaan?

Ik mis een aantal sociale contacten, die ik vervolgens wel via de mail kan onderhouden als het echt belangrijk is..
Aan de andere kant voelt het als toen ik net gestopt was met roken: Wat een bevrijding, dat ik niet elke keer 'moet' gaan zitten om hier iets mee te doen..

Zou ik dan toch een ietsiepietsie verslaafd zijn geweest?
Of misschien nog wel wat meer dan dat?

De week is nog niet om, maar ik weet geloof ik genoeg...
Ik ga stoppen!

Ik kies ervoor om mijn prioriteiten bij te stellen.
Ik wil meer en meer bewust en gezond leven.
Letten op voeding, goed met het milieu omgaan...
Dat is ontzettend 'boeiend'.. er valt zoveel te ontdekken op dat gebied...

Nu er maar voor waken dat dat niet een volgende verslaving wordt..
...zucht...

3 opmerkingen:

 1. Wauw klinkt goed om te horen dat je al 4 nachten goed geslapen hebt, gesport hebt, social media even een weekje stil zet en op je voeding let!

  Ik kan me voorstellen dat je dan tijd voor andere dingen overhoudt en dat je rust en ruimte in je hoofd krijgt.

  Die favorieten opzoeken op je computer is een gewoonte vaak, je denkt er al niet meer bij na, maar onbewust houdt het je toch telkens bezig.
  Wat is er gebeurd vandaag in het leven van die vriend/vriendin, wie heeft een leuke foto geplaatst en wie heeft al een poosje niets laten horen en nu wel?
  Het is voor een deel ook iets wat ik zelf merk, telkens "even" kijken om te zien wat er gebeurt is, telkens terug naar een site om "contact" te zoeken, maar ondertussen eigenlijk nog altijd aan je bureau achter je computer zitten en niemand werkelijk zien.

  Internet is leuk, is goed, is informatief en vaak handig, maar het is net een spons die onze tijd en energie opzuigt.
  Een internet-vrij dagje kan soms best eens goed zijn.
  Een dag zonder internet maakt dan onrustig, maar tegelijkertijd geeft het ook juist rust terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Stoppen met roken doe je niet zo maar eventjes. Bij mij lukt het nu wel met de Champix kuur. (3 maanden) Google maar even en type Champix in het zoekvenstertje. Ik ervaar mijn stoppen met roken héél soms nog wat "moeilijk" Maar ik WIL nu écht doorzetten! Daar bid ik ook voor. Ik voel de kracht van God! Dank U Jezus! Succes hoor, Hinke....jij KUNT het ook....zéker weten!

  Groet van Gezinus.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lena en Gezinus, dank je wel voor de reactie! Als ik een heel drukke dag gehad heb lukt het slapen even wat minder, wat begrijpelijk is. Maar verder gaat het prima! Fijn dat je al 3 mnd 'clean' bent Gezinus! Ik ben 16 jaar geleden gestopt mbv het boek van Alan Carr én met Gods hulp. Ik voel het nóg als een bevrijding!

  BeantwoordenVerwijderen