dinsdag 12 januari 2016

Groen - Groener - Groentje

Geïnspireerd door onze dochter, die werkt bij Ecomatters, heb ik besloten dit jaar toch eens aan goede voornemens te gaan doen.
Ik wil meer bewust en verantwoord omgaan met voeding, de natuur en ons milieu.

Mede door de blogjes GROENER van Mathilda Slings was ik daar al een tijdje meer op gericht. Mathilda heeft zo de afgelopen tijd al heel veel praktische tips doorgegeven en ook veel websites, waar je weer meer info kunt vinden.

Soms kan ik denken: "Ach, wat helpt het nu als ik geen plastic zakjes meer gebruik of meer mijn eigen gehaakte netjes meeneem"... Zeker als ik dan in de supermarkt kom en zie dat winterwortels per stuk in plastic verpakt zijn, evenals alle losse rode-, witte- en spitskolen.. Aan de andere kant geven ze nu in de winkels niet meer klakkeloos allerlei plastic tasjes mee. Dat is tenminste alweer een stap. En samen kunnen we onze stem laten horen en elkaar stimuleren om hier meer bewust mee om te gaan.

Zo wil ik nog steeds een keer contact opnemen met de gemeente hier waarom er niet aan plasticscheiding wordt gedaan. Ik verzamel het wel apart en heb de mazzel dat iemand anders het voor mij bij haar eigen plastic afval langs de weg zet.

Ik gebruik al langere tijd geen pakjes en zakjes mixen, ik maak mijn eigen granola in plaats van saaie muesli of gesuikerde cruesli, en ook probeer ik zoveel mogelijk afval te beperken en te scheiden. En nu heb ik via Marktplaats een compostvat gekocht. Ik voel me echt nog een groentje op dit gebied, maar wil heel graag leren en samen met anderen elkaar stimuleren. Ik ben nog op zoek naar meer ideeën, onder andere over het beperken van afval, dus als je tips hebt: welkom!

Vandaag opende ik een pakje speltstroopwafels uit een gekregen verrassingspakket. Het bleek een extra verrassing te bevatten aan de binnenkant. Lees maar zelf...
1 opmerking:

  1. Alle kleine beetjes helpen denk ik altijd maar. Wat leuk zeg die tekst bij de wafels! De vrucht van de Geest.

    BeantwoordenVerwijderen