zondag 22 september 2013

Fatherheart School

Ik heb een tijdje geleden beloofd dat ik een blog zou schrijven over de Vaderhartschool in Engeland waar ik geweest ben. Het heeft even geduurd, maar dat heeft een reden. Het was namelijke en erg indrukwekkende week en het moest bij mij even landen voordat ik erover kon / kan schrijven.
Maar daar komtie!

Ik was blij dat ik iemand tegenkwam die ook wilde gaan, en al hadden we elkaar nog maar 2x ontmoet, het klikte goed en dus gingen we samen. Gelukkig vond zij het leuk om vliegtuigtijden en prijzen te bekijken en uit te zoeken, evenals hotelovernachtingen etc. Daar had ik dus geen omkijken naar, en dat was heerlijk.
Dus: Ja, ik ben acht dagen naar Engeland geweest en het was heerlijk!

Laat ik er wat dingen uitplukken..
We waren met 110 mensen uit heel veel verschillende landen. Er waren plm. tien Nederlanders en alle toespraken waren in het Engels. Dat was eigenlijk wel fijn, want nu kon je gewoon de knop omzetten naar Engels en dat is minder vermoeiend dan met vertaling(die net iets anders is dan jij in je hoofd doet).

De boodschappen die we hoorden waren een verdieping en verrijking van wat we eerder hadden gehoord, maar bovendien vielen er nog puzzelstukjes van de Basis van de boodschap van het Vaderhart van God op hun plaats.

De contacten waren goed en fijn en er was genoeg te eten en te drinken.. En wat heel speciaal was, dat was het park tegenover de kerk. Je kon daar heerlijk wandelen op de vrije momenten en ook hebben we (zelfs wij grandmothers..) ons hart opgehaald toen we de schommels boven de rivier gingen uitproberen. De kinderen uit de buurt keken verbaasd toe dat zoveel grote mensen dat gingen doen..

(Schijnt goed te zijn voor de balans in je leven, afwisselend je linker- en rechter hersenhelft te gebruiken)..

Het meeste onderwijs werd gegeven door James Jordan en door Trevor Galpin.Natuurlijk was er ook ruimte om te soaken. En om kennis te maken met steeds meer mensen..

Ik was blij dat ik me vanaf het eerste moment thuis voelde. Dat hoeft niet alleen aan de sfeer te liggen, wellicht heeft het ermee te maken dat ik toen ik de A-school deed, nog het hart van een wees had.

En wat dat betekent leg ik graag een volgende keer uit.

Mocht je ook eens zo'n geweldige week mee willen maken, gedrenkt worden in de boodschap van het Vaderhart van God, er is weer een mogelijkheid om in Nederland mee te doen, namelijk 6-12 oktober in Helvoirt.

Kijk op deze site voor meer info.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten