zaterdag 1 december 2012

Afscheid nemen...

De gedachten gingen al veel langer die kant op...
Vrienden die hier op zolder overtollig huisraad hadden gestald werden vriendelijk doch dringend verzocht dat weg te halen, de kinderen werden aangemaand nu toch echt hun eigen dozen mee te nemen, want: we gaan de zolder opknappen!

In een huis waar je al twintig jaar woont en waar een grote heel grote zolder boven zit, daar kun je gemakkelijk alles bewaren wat je niet meer gebruikt. Vol verbazing ontdek ik nu dat ik zelfs kapot speelgoed en zwaar beschadigde tassen heb bewaard. Waarom?

Stapje voor stapje kwamen we verder. De ene na de andere hoek werd uitgezocht en opgeruimd. een eerste selectie, een tweede selectie..

Nu was de tijd rijp: it giet oan!
Een paar harde werkers zetten de schouders er onder. Een paar bereidwillige helpers assisteren nu en dan. Intussen worden we meer en meer selectief: Hebben we daar al tien jaar niet naar gekeken? Dan zullen we het de komende tien jaar waarschijnlijk ook niet missen: opruimen!

Zo wordt er nog steeds heel wat afgevoerd. Soms met een behoorlijk vleugje pijn in het hart, vanwege het afscheid van de nostalgie...
Zie bijvoorbeeld deze twee grote jongens. Ze hadden gewoon een speciaal plekje in ons gezin. En was er weer eens een naadje of een steekje los, dan zaten de meisjes braaf op het inloopspreekuur in de wachtkamer: Mijn beer is ziek, de dokter gaat hem beter maken! Daar gaan ze, onze jongens... Ze zwaaien nog eenmaal met hun bepleisterde pootjes: Bye Bye!

 
 

3 opmerkingen:

 1. Ondanks het afscheid van de spulletjes en daarmee de herinneringen aan de spulletjes krijgen jullie er iets heel moois voor terug.
  Een prachtige zolder!!!

  Wat schattig trouwens die beren die zo achteruit kijken op de aanhangwagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah, jammer van die beren zeg! Maar soms moet het gewoon gebeuren. Ik ben daar vrij gemakkelijk in, eerlijk gezegd. Maar bepaalde dingen, die andere onzinnig vinden - die bewaar ik wel. Om de herinnering. Dan gaat het om kleine briefjes, een gedroogde madeliefje etc.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja, herinneringen, die blijven.....

  BeantwoordenVerwijderen