zaterdag 14 juli 2012

terug van weggeweest..

We hadden eigenlijk dit weekend ook nog vakantie, maar vanwege de weersverwachtingen zijn we gisteren vast terug gekomen vanuit Friesland.
Ouderwets, weer eens vakantie gevierd in het Heitelân en genoten van het spreken en horen van de Memmetaal.. We hadden een gouden plekje langs de waterkant, en genoten elke avond van een prachtige zonsondergang.


Voor de laatste (mid)week hadden we een sloep gehuurd, maar de beheerder zei voor het weekend: “Het is nu mooi weer, gebruik hem maar vast!” Dat lieten we ons geen twee keer zeggen. We hebben er dankbaar gebruik van gemaakt toen het kon.
En ach, de rest van de dagen hebben we ons ook prima vermaakt. Keertje Toeristische route rijden, beetje winkelen en dorpjes kijken, keertje uit eten.. Het leven is goed op vakantie in het Friese land. We gaan dat vast vaker doen! Klaas overweegt voor zijn vaarbewijs te gaan, dan kunnen we eens een iets groter bootje huren voor een paar weken.
Toen we een dagje naar Hindelopen gingen met de sloep, vielen we met de neus in de boter. Er was feest omdat de folklore dansgroep Aald Hielpen 100 jaar bestond.
Verder konden we - nu we toch vrij waren - gezellig samen naar het zwembad omdat ons eerste kleinkind voor het eerst diploma moest zwemmen.

Vandaag (en gisteren) wassen gedraaid, even op en neer naar de kids in B. om te helpen slaapkamers ombouwen en zolder herinrichten. Fijn om dat samen te kunnen doen.
We verwachten trouwens in Augustus en Oktober weer een kleinkind erbij, dus de familie breidt zich uit!
Vanavond heb ik nog drie soorten jam gemaakt, want er waren rijpe pruimen en jostabessen in de tuin. De kleine gele pruimpjes smaken nergens naar, maar voor jam zijn ze heel geschikt. Ik heb een deel met gember gemaakt en een deel met citroen en kruiden. De jam van josta's heb ik gecombineerd met ander fruit wat ik nog had: aardbeien, kersen, rode bessen en pruimen.


Ik ben trouwens ook begonnen met het 'kweken' en drinken van waterkefir. Dat is een hobby op zich, maar aangezien het erg gezond moet zijn, en ook best te drinken is, gaan we er voorlopig mee door.


De kippen doen het niet zo goed.. Een hen in de ren was een paar weken geleden door een roofdier te pakken genomen en sindsdien leggen de andere hennen niet meer. Vandaag lag er weer één dood in het hok. Van de Brahma’s die los lopen was er ook eentje gesneuveld, maar dan door het hondje van de buren.. De zeven kuikens leven nog wel, maar helaas zijn er nogal wat haantjes bij. En er zijn opnieuw twee kippen aan het broeden, dus dat moeten we maar weer afwachten hoe het gaat. Binnenkort krijgen we een nieuw hok voor de andere kippen. Het hok wat we hebben is al erg oud, en de ren is nogal krakkemikkig. De Brahma's vinden het prima in de kas, dus dat laten we voorlopig maar zo.
De komende weken houden we het een beetje rustig. Bezinnen wat de toekomst gaat brengen en wellicht een begin met de zolder opknappen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten