dinsdag 10 juli 2012

Bijzondere ervaring: Klipperconferentie

Vorige week waren we te gast op Klipper Noorderlicht en deelnemers aan de Vaderhart Conferentie aldaar. Wat een indrukwekkende en geweldige week! Echt één van de meest gedenkwaardige weken van mijn leven en één van de mooiste vakantieweken ooit!

Mijn Friese hart gind spontaan weer open bij het zien van al dat nautische blauwwit en de geweldige zonsondergangen aan het water.
De groep (plm. 40 personen) was al vrij snel echt gezellig, omdat er veel tijd was voor onderling contact. Ongelooflijk, hoe snel je vertrouwelijk bent met mensen die je niet of amper kende, als je een week zo samen bezig bent..

Samen zeilen hijsen en reven, paprika's snijden of knoflook pellen, een troostende arm bieden en even later ontvangen, samen luisteren naar onderwijs over het Vaderhart van God, maar tegelijk die liefde aan elkaar door mogen geven, niets hoeven of moeten... Dat is één van de uitgangspunten van dit onderwijs: Geen religie of 'dwang'. Vroeger waren we actief (onder andere) om daar erkenning uit te halen, tegenwoordig mógen we helpen, maar het is een vrije keus. En wil je eens een dag echt luieren, dan mag dat ook!

We hebben ook ontzettend veel gelachen - echt, dat is lang geleden dat ik in een week zoveel plezier heb gehad.

Van Harlingen voeren we naar Terschelling, naar Vlieland en vervolgens overnachtten we een keer voor anker op het wad. Vanwege de wind en het weer konden we niet naar Texel, dus deden we Stavoren aan. En ook dat was een mooie belevenis.

Op Vlieland hebben we gevlagd en geproclameerd en ook later toen we door de sluizen de waddenzee weer opvoeren. De combinatie met de sjofar was heel bijzonder..

We hebben alles op ons netvlies en op de SD-cards opgeslagen en alles zal nog wel een beetje nawerken in onze gedachten en levens... Dit was echt een onvergetelijke ervaring!

foto volgt..

1 opmerking:

  1. Ik vind het mooi om te lezen over de ontspannen en fijne zeilreis die je hebt mogen maken.
    Het hart van een Fries begint hard te kloppen als ze op het water zitten volgens mij.
    Ik zie uit naar mooie foto's van de zeiltocht en kan me inbeelden dat je mooie herinneringen hebt opgedaan aan de reis.
    Hopelijk heb je het gevoel dat je ontspanning hebt gekregen en blijft het een poosje in je gevoel aanwezig.

    BeantwoordenVerwijderen