woensdag 25 april 2012

vandaag

Vandaag schijnt de zon heerlijk naar binnen en ik heb even een vrij momentje. Tijd om een stukje te schrijven over wat er zoal gebeurt.

Qua werk:
Het landelijke vergoedingensysteem voor gesprekken in de zorg lijkt nogal onstabiel te zijn. Reden om voorzichtig te zijn met nieuwe aanmeldingen. Natuurlijk is het geen wonder dat er zoiets gebeurt.. Ik heb vorig jaar al meerdere keren gevraagd: Hoe kan het bestaan, dat ik maar elke cliënt die zich aanmeldt kan invoeren en dat alles onbeperkt wordt vergoed?

Dat kan ik zelf bedenken: dat kan niet goed gaan. Gelukkig ben ik niet afhankelijk van dat inkomen, maar wanneer je na een jaar zult worden uitbetaald en dan blijkt dat alle uitbetalingen stopgezet worden en dat het eigenlijk nog maar afwachten is of het geld er komt, dan is dat niet heel fijn.
Nu had ik besloten om alles wat ik in mijn praktijk verdien te gaan investeren in Gods Koninkrijk. Mijn boeken, studies en alle werkgerelateerde kosten betaal ik daarvan en de rest mag God gebruiken. Mooi om te zien hoe Hij dat leidt, en dat zal Hij ook verder gaan doen.

Qua tuin:
We hebben hulp gehad van een tuincentrum om even het grote snoeiwerk te doen en dat heeft aardig geholpen om het weer overzichtelijk te krijgen. We hebben nog een paar keer per week hulp en hopen zo het seizoen weer door te komen. Er zitten een paar kippen te broeden, wat erg leuk is. Het terrein hier vlak bij waar destijds een vos nestelde, is geruimd, dus we hopen dat de vossen nu verdreven zijn en niet meer terug komen. Toch waren we een paar weken geleden plots een kip kwijt, en we hebben geen idee waar die terecht is gekomen..

Gisteren ben ik weer op cursus geweest voor EMDR, het tweede blok is klaar, nu nog drie lesdagen over de meer gecompliceerde hulpverleningssituaties. We zijn maar met een klein groepje, dus iedereen krijgt aandacht, en we leren veel van de cursusleider en van elkaar. Ik vind het jammer dat er zo negatief geschreven wordt over EMDR, want ik vind het een ontzettend waardevol hulpmiddel. En naar mijn mening kun je dit ook als christen prima gebruiken. Binnenkort plaats ik hierover een stukje op mijn website.

Morgen en vrijdag ben ik alweer weg, dan is het derde blok van Insight Focused Therapy aan de beurt, onmiddelijk gevolgd door de toerustingsdagen van Stichting Epafras.

In de auto luister ik tegenwoordig naar de cd's van Lin Button van TPZ, over Genezend Gebed.

En qua boeken lees ik Hunkeren naar Gods volheid van Jack Hayford en God wil ons overvloedig zegenen van Bruce Wilkinson. geweldig, bemoedigend en hoopgevend!

En dan heb ik nog niet eens verteld van afgelopen weekend toen we met zo'n 120 mensen van onze gemeente in een klooster in duitsland waren (Hof Beel in Oberlangen), waar we twee geweldige dagen hebben gehad! wie daar foto's van wil zien mag me een mailtje sturen.

2 opmerkingen:

 1. Hoezo een druk leven Hinke?!?
  De negativiteit die er binnen christelijke kringen is over EMDR vind ik jammer, juist ook omdat het naar mijn idee en ervaring niet iets is wat je weghoudt bij God of wat je negatief beïnvloed, wat je kwetsbaar maakt.
  Ik ervaar EMDR juist als iets wat een stukje herinnering dat erg pijnlijk of angstig en levendig is juist kleiner en rustiger maakt.
  EMDR werkt als een stukje stabilisatie van de klachten die je hebt als gevolg van een trauma/nare ervaring of een angst.
  Ik vind het eveneens jammer dat er zoveel argwaan is bij sommige mensen over EMDR.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wens je heel veel Zegen toe! Fijn dat het geweldige dagen waren in Duitsland.

  BeantwoordenVerwijderen