maandag 9 april 2012

Paasdagen en update

We hebben heerlijke dagen gehad met kinderen en kleinkinderen samen. Vol verwachting klopt ons hart, want in Augustus én in Oktober verwachten we een kleinkind erbij. Ze waren - veilig opgeborgen - bij ons, samen met hun ouders, met Nathan, Rhodé en Rutger.
We hebben dit jaar eens eieren verstopt, en het bleek nog een hele toer om ze - alle 35 - weer terug te vinden.
Het schoolbord is elke keer weer favoriet. Rhodé en Rutger waren heel eensgezind aan het tekenen toen ik een foto maakte.

Maar, heel grappig, op het moment dat ik er gelijk nog eentje achteraan wilde maken had ik ze half in beeld, want alsof het afgesproken was kwamen ze tegelijk naar me toerennen. Natuurlijk... Om de foto op het beeldschermpje te bekijken..

En intussen vermaakte Nathan zich ook prima..

Tot slot.. Deze wil ik jullie niet onthouden:

Gisteren hadden we weer een mooie welkomdienst, een gezellige bijeenkomst in het Inloophuis, een spetterende Paaspraise.. Het is elk jaar weer een bewust zijn en bedenken hoe groot het offer is wat Jezus bracht. En elk jaar weer maakt het me blij dat Hij daarmee de dood heeft overwonnen!

Vandaag is het weer rustig in Huize Buitenwoel. De logees zijn weer vertrokken. En we zijn moe, maar hebben wel mooie herinneringen.

Het zal wel wat rustiger worden ook, de komende tijd hier in huis, want vorige week heb ik de knoop doorgehakt: Ik stop met de Bed & Breakfast. De eerste jaren waren leuk. Ik bouwde het een beetje op, had niet zoveel gasten, maar investeerde in het gezellig maken van de kamers. De opbrengst dekte net zo'n beetje de kosten, maar het was gezellig. Daarna begon ik mijn opleiding en Hulpverleningspraktijk, maar omdat ik toen officieel bij de KvK aangesloten was kwamen er plotseling allemaal brieven. Ván de Horecabond én van de Hygiëne controle... Ik moest de kranen elke dag laten doorlopen, ik moest examens gaan doen.. Omdat ik vrijwel nooit alle kamers tegelijk gebruikte - als er een echtpaar kwam om even een weekendje lekker er tussen uit te zijn, dan boekte ik meestal niet ook nog andere gasten - bestemde ik alleen maar 2 kamers voor de B&B.
Maar..
Het schijnt niet meer haalbaar te zijn.. Gewoon gezellig af en toe gasten verwennen met een paar overnachtingen met heerlijke ontbijtjes. Juist dat laatste was wel wat ik echt belangrijk vond: zoveel mogelijk vers en zelfgemaakt. Dát was wat ik voor ogen had, niet om gauw en gemakkelijk veel geld te verdienen.

Dan moet je echt veel beschikbaar zijn en veel adverteren. Dat was niet wat ik wilde. Maar daarin maken ze natuurlijk geen onderscheid. Nu werd ik weer geconfronteerd met een brief dat ik meer dan 200 euro moest betalen omdat er een tv in de gastenkamer staat... Zucht.. Ik heb er geen zin meer in! Niet om de gasten (hoewel we daar ook een paar keer vies mee op de koffie zijn gekomen), maar vanwege alle regelgeving en voorschriften. De deur gaat dicht, de-finito!

We hebben ons huis aan God gegeven.. Hij mag weten wat Hij er verder mee wil gaan doen!

3 opmerkingen:

 1. Prachtige foto's! Wie krijgen er een kindje?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto's Hinke!
  Wat een domper die aanslag zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Belachelijk eigenlijk, dat mensen zoals jij die puur uit plezier hun huis open willen stellen aan allerlei eisen moeten voldoen. Typisch Nederlands ook, vrees ik.

  BeantwoordenVerwijderen