vrijdag 17 oktober 2014

WAKE UP


Er zijn maar weinig boeken in mijn leven die zoveel impact hebben (gehad) als het boek dat ik nu net uit heb .. en onmiddellijk voor de tweede keer ga lezen: WAKE UP.


Het is echt indrukwekkend om te lezen hoe prachtig en onmiskenbaar de lijnen zijn die God zelf gelegd heeft in de Bijbel. Lijnen van het oude naar het nieuwe verbond, lijnen in de Joodse feesten, lijnen van het verleden naar het nu en naar de toekomst, lijnen in onze persoonlijke groei en ontwikkeling…

Prachtig om te zien hoe – hier op een respectvolle en liefdevolle manier – Israël weer de plaats krijgt die het verdient. Hoe wij als westerse kerken ermee worden geconfronteerd dat we Jezus uit zijn context hebben gehaald..

Ik hoorde vertellen dat iemand dit boek niet wilde lezen omdat hij wist dat dat consequenties zou hebben voor zijn leven.. Tja, dat is ook een keus..
Voor mij heeft het ook consequenties..

Sinds ik gisteren het laatste hoofdstuk uitlas, weet ik dat – als ik verder gevormd wil worden – als ik echt teachable wil zijn en bereid ben me te laten buigen en kneden en vormen tot de bruid van christus die ooit rein en smetteloos voor Hem zal staan – dat ik ervoor ga kiezen om weer naamdrager te zijn van de man die ik getrouwd heb.

Ik heb een afspraak voor maandag a.s bij het gemeentehuis.
Vanaf maandag heet ik Hinke Eritia Braam - Smit

3 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd samen. Liefs, Koos en Georgine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hinke, ik heb dit boek zojuist gekocht en ben er nog maar net in begonnen, dus ik ben nu wel heel benieuwd.
    Wat bijzonder dat je dat over je man's naam schrijft, ik heb dat een aantal jaren geleden ook gedaan... heel gedoe om alles te laten veranderen, maar het is beter zo. ZEGEN!

    BeantwoordenVerwijderen