woensdag 13 juni 2012

Gods Vaderhart

De laatste jaren heb ik veel gehoord en geleerd over het Vaderhart van God. Het was zó gaaf om een aantal conferenties mee te maken over dit onderwerp, om erover te horen en te lezen.. Ik geloof dat deze boodschap van onschatbare waarde is voor iedereen!

Vanmorgen mocht ik op een vrouwenochtend spreken over 'Het Vaderhart van God en mijn zelfbeeld'. Alleen al het daarmee bezig zijn heeft me erg gezegend.
Als mensen via deze insteek met Gods hart in aanraking komen, dan komt dat op een heel andere manier binnen dan wanneer je begint bij correctie of wetten en regels. Als je eerst het GOEDE hart van God leert kennen, dan leer je meer en meer dat Hij te vertrouwen is.
Als Hij te vertrouwen is, kun je je meer en meer aan Hem over geven. Dan kan Hij meer in jou tot je doel komen. Dan heb je een schuilplaats waar je altijd terecht kunt..

Het is belangrijk om God te leren kennen, en 1 van de manieren is om te kijken naar zijn namen. Elk van zijn namen zegt iets over een aspect van wie en hoe Hij is. En zo mogen we Hem te hulp roepen, maar we mogen ook een beroep doen op wie Hij is.

Vanuit wie God de Vader is kunnen we Jezus leren kennen, want de Vader is weerspiegeld in Hem.

En als we in zijn nabijheid ons laten vormen en buigen en kneden, kan Hij meer vorm in ons krijgen. En mogen en kunnen we de liefde van Gods Vaderhart doorgeven aan de mensen om ons heen.

Wil je meer leren over Gods Vaderhart?

- Bid of God via de Heilige Geest je wil helpen om Hem naar Geest en Waarheid te leren kennen.
- Lees in de Bijbel als Gods liefdesbrief en bid of God jou (zelfs door het O.T. heen!) zijn liefdevolle en goede hart wil leren kennen
- ga naar één van de volgende activiteiten:

Epafras avonden over Weet wie je bent.

Epafras conferentie met Ian Ross - Ervaar Vaders omhelzing

Epafras Vrouwenconferentie in Bantega 9-11 november 2012

Epafras mannenconferentie in Batega 16-18 november 2012

Activiteiten via Georgine Hartnack

Activiteiten van Het Vaderhuis

Een boottocht op De Siloam

De Vaderhartschool

1 opmerking: